dilluns, 10 de setembre del 2012

Comunicat del comité de vaga


El comitè de vaga (integrat per membres de la Coordinadora Interzones i de la CGT)  es va reunir el divendres 7, a la tarda.  A la reunió hi van participar representants i observadors/es de més de 20 zones i territoris.

Tot i no comptar amb dades definitives, de les informacions aportades, es confirma la participació a la vaga del primer dia de classe (12, 13 o 19 de setembre) de docents a Barcelona, L’Hospitalet, Badalona, Santa Coloma, El Prat, Sabadell, Barberà, Mollet, Sant Vicenç dels Horts, Sant Andreu de la Barca, Vilanova i la Geltrú, Sant Boi de Llobregat... i també de diferents comarques de Tarragona, Girona i Lleida. El seguiment de la vaga es preveu diferent segons les zones i els centres.

Som conscients de les dificultats que comporta fer conèixer arreu de Catalunya aquestes convocatòries de vagues i mobilitzacions, i les seves reivindicacions. Però encara som més conscients de la força que ens dóna el fet de que aquestes hagin sortit directament d’un procés de consulta entre els propis treballadors de l’ensenyament i la seva autoorganització mitjançant les assemblees de zona i la coordinació d’aquestes a la Interzones.

Els i les assistents han constatat novament la validesa de les seves reivindicacions i mobilitzacions amb les declaracions de la Consellera admetent que 30.000 alumnes més seran atesos amb 3.000 mestres i professors/es menys, i reconeixent que un percentatge important de les aules públiques catalanes estaran per sobre de les ràtios aconsellables. A més, els darrers nomenaments telemàtics han estat, en una immensa majoria, nomenaments parcials (inferiors a la jornada sencera) amb aplicació de la reducció de jornada i de salari a les substitucions de professorat, amb el conseqüent empitjorament de les condicions laborals del personal docent substitut i de la cobertura de l’atenció als i a les alumnes.

El comitè de vaga ha planificat les accions centrals convocades pels dies 12, 13 i 19 i ha conegut les accions descentralitzades que es faran a les localitats entre les 8 i les 11 hores i que seran punt de partida per anar a la concentració conjunta convocada a la Plaça Sant Jaume a les 12h.

La Coordinadora Interzones fa una crida al professorat públic català a participar activament en una vaga sorgida des de la voluntat dels centres i zones, que tindrà continuïtat els dies 26 i 27 de setembre i que té uns objectius clars:

1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent;  modificació de l’horari lectiu i de permanència;  augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...)

2.  Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100%  del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.

3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.

És la vaga per la nostra dignitat com a persones, com a professionals i com a treballadors i per la dignitat i la qualitat de l’ensenyament públic!

És la vaga en solidaritat amb els i les nostres companyes sense feina o amb feina precària!

És la vaga de totes i tots!