dimecres, 12 de setembre de 2012

Comunicat de suport a la vaga de LLuita Internacionalista


COMUNICAT DE SUPORT A LA VAGA

L’ofensiva dels Governs central i autonòmic dona un salt qualitatiu aquest inici de curs contra l’ensenyament públic i els docents: acomiadaments, precarització, caiguda condicions laborals i de l’ensenyament.

No és un fet aïllat, altres serveis públics són també qüestionats i retallats, els treballadors/es paguem més impostos directes i indirectes, rebem menys salari, tenim més aturats/des i més famílies desnonades i, ens diuen, que calen més sacrificis. Però no ens deixem enredar, mentre cauen alarmantment les nostres condicions de vida, una carretada de milions es donen als grans especuladors (amb plans de rescat a la banca i a través del pagament del deute), es beneficien les grans empreses de bonificacions i reducció d’impostos, es donen amnisties fiscals als grans defraudadors...

Tota la seva força és intentar paralitzar-nos amb “l’argument”: “s’ha de fer”, “no hi cap altre camí”... com si fos designació divina. Però justament el que veiem és que amb els seus plans no només passen a mans privades fortunes de diner públic (del nostre) sinó que ens enfonsen més i més a la crisi (Portugal, Grècia...).

Per això s’hauria de dir prou i aixecar en peu de guerra a treballadors i treballadores per a que no ens segueixin robant i enfonsant. Però lamentablement ni les direccions sindicals majoritàries, les de CCOO ni les d’UGT, sembla que estiguin disposats a fer-ho, tot són treves i deixar passar el temps, que és una forma de deixar que avenci la impotència i la resignació.

Indigna que caiguin milers de llocs de treballs a l’educació pública i aquestes direccions sindicals, amb USTEC també majoritària al sector, no presentin un pla per intentar seriosament defensar a aquests companys i companyes.
Per això veiem molt positivament el vostre intent de construir des de baix un moviment que, sense deixar de banda les organitzacions sindicals, preguntés a la gent i posés en marxa la proposta del pla de lluita d’inici de curs. La lluita es pot guanyar o perdre, però la pitjor derrota és la de la lluita que no es dona. Estem en tot allò en que us puguem ajudar.  Endavant amb la lluita i amb l’organització des de baix!

Barcelona, 10 de setembre de 2012


Lluita Internacionalista
www.lluitainternacionalista.org