dijous, 20 de setembre del 2012

Comunicat de suport de l'Assemblea de Facultats de la UB-Raval



Des de l'Assemblea de Facultats de la UB-Raval hem viscut moltes lluites i mobilitzacions per la universitat pública, per fer realitat el accés al coneixement a tota la societat i crear entre totes una institució lliure del capital privat i dels interessos de les empreses. 

De vegades aquesta lluita s'ha trobat amb les dificultats que tot moviment social té per coordinar les seves mobilitzacions amb altres àmbits on es defensen els mateixos interessos de les classes populars i treballadores. 

Per això, la defensa de l'educació pública obligatòria és per a nosaltres part de la mateixa lluita que nosaltres, alumnes, PAS i PDI, hem emprés, emprenen i emprendrem en defensa d'una Universitat de totes i per a totes.  Les mobilitzacions empreses en les Vagues per l'Educació Pública que comencen els dies 12, 13 i 19 són un gran exemple d'organització i de lluita per defensar el que és de totes. 

Les reivindicacions que motiven aquesta vaga,  amb tres punts clars: aturar acomiadaments, cobrir les substitucions i establir un calendari de negociacions; no són ni de bon troç exigències subrealistes ni inassumibles. És el mínim que tota persona voldria per a l'educació i la formació. Però no ens qudem aquí doncs nosaltres apostem per anar molt més enllà.

Demanem que l'educació primària i secundària siguim objecte d'un debat social i que no s'imposi cap retallada més, que no es doni cap segrest més de l'educació de totes per part de cap govern. 

Com a Assemblea UB-Raval ens afegim a aquestes reivindicacions de l'Educació pública i donem tot el nostre suport a les companyes i companys que lluiten, que s'organitzen i es coordinen tot i estar en una situació cada cop més precària.  

Ens queda molt per lluitar i aconseguir, i de ben segur que si ens tenim les unes a les altres aleshores podrem avançar més lluny en la defensa de les nostres necessitats. 

Seguiu així, no pareu, i no us sentiu mai soles!

ASSEMBLEA DE FACULTATS UB-RAVAL
Setembre del 2012