dimarts, 4 de setembre de 2012

Resposta de CGT a les declaracions de la consellera


Les dades de la Consellera reforcen els arguments de la vaga convocada per la Coordinadora Interzones i CGT Ensenyament per al primer dia de classe

Avui en roda de premsa, la Sra. Irene Rigau ha afirmat el curs 2012-13 s’iniciarà amb 30.000 alumnes més i 3.000 docents menys que el curs anterior i que un percentatge important de les aules públiques tindran més de 25 o 30 alumnes, segons els nivells educatius.
Li ha faltat esmentar que milers d’interins i substituts, que havien treballat el curs passat, no tindran feina o la tindran per períodes molt més curts i amb unes condicions salarials inferiors (entre un 15 i un 50% menys)
La summa de la retallada de plantilles orgàniques dels centres, de l’augment del nombre d’alumnes per classe i la cobertura únicament de les substitucions de més de 10 dies laborables (15 efectius) suposa un còctel explosiu que situa fora del sistema educatiu a 3.000 docents (en un expedient de regulació encobert) i impedeix l’atenció a la diversitat de l’alumnat en les condicions de qualitat exigibles en un país avançat i preocupat per la cohesió social.
CGT Ensenyament considera que les declaracions i les dades de la Consellera refermem encara més els arguments de la vaga convocada per al primer dia de classe (12, 13 o 19 de setembre en funció dels centres i nivells educatius) i 26 i 27 de setembre. Un calendari de mobilitzacions sorgit des de la voluntat i la decisió del professorat i des de la seva autoorganització a la Coordinadora Interzones.
La Coordinadora Interzones i la CGT reclamem:
1. Aturar l’acomiadament del professorat interí acomiadat (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent; modificació de l’horari lectiu i de permanència; augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...)
2. Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del sou, en comptes de la cobertura parcial de les mateixes a partir del desè dia, tal i com ha establert el Departament d’Ensenyament.
3. Un calendari de negociacions per les retallades, tant a nivell de personal com de recursos, sofertes a l’ensenyament públic, i un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.