divendres, 7 de setembre del 2012

Comunicat de suport de CNT-AIT Barcelona

La CNT de Barcelona s'adhereix al manifest de la Coordinadora d' Interzones i recolza la vaga a l'ensenyament públic

La CNT a Barcelona comunica la seva adhesió al manifest de la Coordinadora Interzones, que com a òrgan de decisió assambleari del professorat aglutina les diferents assemblees a l'àmbit de l'educació pública a Catalunya.

Donat l`atac sense precedents que està patint l`educació pública al nostre país, la Coordinadora Interzones convoca una vaga a l'ensenyament públic pels propers dies 12, 13 i 19 de setembre (coincidint amb l'inici del periòde lectiu als centres públics de primaria, secundària, cicles formatius i escoles d'adults) per continuar amb una vaga indefinida discontínua de dos dies setmanals avaluable pel propi òrgan convocant en assamblea.

La vaga és l'únic camí que, a hores d'ara, possibilita la lluita, donat el nivell de l'atac que l'educació  està patint  per part de les mesures neoliberals del Govern, i que afecten a la població en el seu conjunt, a través dels diferents nivells del sistema educatiu.

Bona part de l' educació i dels coneixements adquirits dels nostres fills depèn del professorat, i de les condicions  en què aquest hagi de desenvolupar la seva feina diària. És per això que la CNT de Barcelona recolza les demandes que Interzones fa en relació amb les retallades tant en quant a nombre de treballadors/es, com en quant a condicions laborals.  

Transcorregut aquest període d' inici del nou curs, la vaga continuarà de manera indefinida a raó de dos dies setmanals, fins que el Departament accepti negociar les condicions que Interzones posa damunt la taula, i que vetllen per mantenir a l'ensenyament públic unes condicions quant a qualitat i recursos que actualment ens estàn arrebatant, no només a la comunicat educativa, sino a tot el conjunt de la societat.  Estem parlant del futur de les properes generacions i d'un dret adquirit que no ens podem permetre perdre.