dilluns, 17 de setembre del 2012

Dimecres 19 de setembre VAGA en centres de Cicles Formatius de Grau Superior i Escoles d'Adults.

PIQUET INFORMATIU CENTRAL A BARCELONA:

A  les 8:00 hores a l'Escola del Treball, per repartir octavetes i comunicats a alumnes i professorat


 A l'Escola del Treball hi ha:
-Institut Escola del Treball on fan CFGS
-Centre de Formació de Persones Adultes CAN BATLLÓ
-Centre de Formació de Persones Adultes PALAU DE MAR
-Escola d’Arts DEL TREBALL que són estudis artístics CFGSup.

A les 18:00 hores tots a la Plaça St. Jaume, CONCENTRACIÓ - CLASSES AL CARRER i TEATRE POPULAR "LA PRECARIETAT A LES AULES".

OBJECTIUS DE LA VAGA 19 setembre:

La Coordinadora Interzones fa una crida al professorat públic català a participar activament en una vaga sorgida des de la voluntat dels centres i zones, que tindrà continuïtat els dies 26 i 27 de setembre i que té uns objectius clars:
1. Aturar l’acomiadament del professorat interí (amb tot el que això comporta: precarització de la feina docent;  modificació de l’horari lectiu i de permanència;  augment de les ràtios i pèrdues de grups; desatenció a la diversitat...)
2.  Cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100%  del sou per al professorat substitut, en comptes de la cobertura parcial a partir del desè dia, tal com ha establert el Departament d’Ensenyament per a aquest curs 2012-13.
3. Establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes i exigència d’un tracte digne a tota la comunitat educativa per part de l’Administració.
És la vaga per la nostra dignitat com a persones, com a professionals i com a treballadors i per la dignitat i la qualitat de l’ensenyament públic! És la vaga en solidaritat amb els i les nostres companyes sense feina o amb feina precària!

LA SITUACIÓ ESPECÍFICA DELS CFGS
1. LES TAXES: El Departament d’Ensenyament ha imposat una taxa de 360 euros als alumnes que es matriculin a un Grau Superior de Formació Professional, una formació fins ara gratuïta en els centres públics. En la majoria de casos aquesta la taxa anual es veurà incrementada per una quota de centre en concepte de material didàctic, que acostuma a ser d’uns 100 euros/any, això depèn de l’especialitat triada i de les eines i els materials que calen per a l’aprenentatge de cada especialitat.

2. LA RÀTIO:  Els tallers i els laboratoris on es fan les classes pràctiques necessiten desdoblaments, perquè amb grups grans no es poden fer servir CORRECTAMENT ELS TALLERS I LABORATORIS DE PRÀCTIQUES. Els desdoblaments de grups estan en perill per la no contractació de personal docent.

3. LES PRÀCTIQUES: D'unes 400 hores aproximadament. Fan aproximadament 1600 hores teòriques i 400 hores de pràctiques. 4 mesos o 4,5 mesos fent pràctiques en empreses gratis. L'any passat 56865 alumnes van fer pràctiques gratis en 21554
FONT: http://www.xtec.cat/web/comunitat/cooperacio/fpct/quees

4. La Rigau té un pla pilot, que ja s'ha estès a 17 centres educatius de Formació Professional, en què part de la formació (teòrica) que abans feinen professors especialistes que treballaven i venien a fer classes als instituts i eren plantilla del centre, ara la facin els alumnes directament a les empreses o siguin les plantilles de les empreses que vinguin a fer les classes als centres. És l'anomenat : “sistema dual” per a la Formació Professional que significa un pas més cap a la privatització. Consisteix a fer més hores de pràctiques en empreses i habilitar-les perquè puguin impartir part de la formació.

Lluitant també estem educant !!!!