dimecres, 22 d’agost del 2012

Comunicat de suport de l'Assemblea SOC

L’Assemblea SOC, amb la Vaga d’Ensenyament

En el moment de crisi econòmica actual, la classe política governant ha triat un cop més els serveis públics com la diana fàcil i assequible per a eixugar els deutes privats d’aquells qui realment han gastat més del que tenien. Una vegada més som la majoria, les persones treballadores, les que en patim directament les conseqüències: atur, precarietat, explotació i uns serveis públics cada cop més residuals i assistencials.

En aquest context, l’educació, així com la salut i el dret a l’habitatge digne, són tres dels elements igualitaris més importants en la nostra societat, assegurant que qualsevol persona pugui desenvolupar-se d’una manera més lliure. Les retallades en educació, com un dels serveis públics més importants, precaritzaran encara més el futur dels nostres fills i filles, i de tot el professorat català, reduint salaris, eliminant llocs de treball, augmentant les ràtios per escola, privatitzant-ne alguns serveis i, fins i tot, deixant molts nens i nenes sense possibilitats.

Per si això no fos poc, els nostres joves (estudiants i universitaris) quedaran fora del sistema públic d’educació superior, i només aquells qui més tenen podran accedir al món del treball qualificat.

L’Assemblea de Treballadors i Treballadores del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), on també estem patint i patirem amb força les retallades del serveis públics amb acomiadaments i privatizació de serveis, dóna el seu ple suport a les jornades de vaga convocades el proper mes de setembre pel Comitè Interzones i a totes aquelles lluitadores que des de les aules fan possible un futur més digne i just.

Sortim al carrer per reivindicar una educació universal, pública i de qualitat, sense cap discriminació!

Endavant amb la lluita!